Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Alin Brendea, Prime Transaction: SIF-urile, într-o zonă secundară a bursei din cauza politicii de dividende, dar şi a conflictelor dintre acţionari

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

25.08.2020, 18:35 215

Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction, consideră că societăţile de investiţii financiare (SIF-uri) rareori reuşesc să se poziţioneze în clasamentul celor mai tranzacţionate acţiuni de la bursă întrucât politica de dividende inferioară companiilor din BET dar şi conflictele dintre acţionari sunt penalizate de investitori.

„SIF-urile au intrat într-o zonă secundară a bursei. Rareori mai reuşesc să intre în top lichiditate. Acest lucru probabil şi din cauza unei politici de dividende nu foarte atractive pentru investitori dar şi din cauza multor ştiri negative, conflicte între acţionari, acuze care pentru mare parte dintre investitori conduc la anumită prudenţă, la o stare de aşteptare, ceea ce se transmite evident şi în dinamica acţiunilor, în lichiditate“, spune Alin Brendea la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO