Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Claudiu Cazacu, XTB România: Până la începutul primăverii vom asista la mişcări destul de ample pe burse pentru că pieţele au acumulat câştiguri considerabile

Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Alexandra Matei

19.01.2021, 08:30 636

♦ În ultimele 3 luni, indicele Dow Jones al celei mai mari burse la nivel mondial a urcat cu 7,7%, iar recent a atins şi maximul istoric de aproape 31.000 de puncte ♦ În Europa, DAX, 7,45% în ultimele 3 luni.

„Până la începutul primăverii vom asista la mişcări destul de ample pe burse pentru că pieţele au acumulat câştiguri con­siderabile“, este avertismentul lansat în Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi de Claudiu Cazacu, consulting strategist la XTB România.

„Aş putea spune că, deşi pentru întreaga bursă fundamentele nu se compară cu situaţia de supraevaluare masivă din 2007, nu putem trage o linie încă. Vedem un sentiment care tinde să devină excesiv.“ Şi într-adevăr în ultimele luni atât indicele Dow Jones al celei mai mari burse la nivel mondial – Wall Street, cât şi DAX al bursei de la Frankfurt au turat motoarele pe fondul speranţelor legate de vaccin şi au atins maxime istorice. Iar exuberanţa s-a reflectat şi la Bucureşti, acolo unde indicele BET are deja un plus de aproape 5% şi a atins maximele ultimilor 13 ani. „Deşi balanţa înclină mai de­grabă în continuare către o anumită presiune descendentă, acea corecţie mai amplă despre care vorbesc mai are puţin de aşteptat. Există speranţa aceasta asociată pachetului de stimulare din SUA şi există ideea că tranziţia puterii prezidenţiale în SUA se va face în parametri rezonabili“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO