Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre maximul istoric al BET, obligaţiuni cu discount ale unui IFN şi semnalele pieţei. Claudiu Demian, Goldring: Mă aştept la rezultate bune la MedLife şi TeraPlast

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

01.07.2021, 09:45 187

Claudiu Demian, analist al so­cietăţii de brokeraj Goldring, a fost prezent pe 30 iunie 2021 în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi, pentru a discuta despre semnalele Bursei acum că indicele principal BET este la un maxim istoric, rezultatele pe T2/2021, perspectivele pentru anul 2021 dar şi despre o premieră pentru piaţa de capital: o emisiune de obligaţiuni cu discount a unui IFN.

„Lansăm de cu­rând o emisiune de obligaţiuni corpo­rative denominate în euro la care emi­tentul oferă un dis­count de emisiune de 1,5%. Însă acesta va fi ofertat exclusiv investito­rilor profesionişti, emitentul fiind un IFN, mai exact un IFN fintech“, spune Claudiu Demian, fără a oferi însă mai multe detalii pe marginea acestui subiect.

„Un mare avantaj al obligaţiunilor cu discount este că sunt ofertate la un preţ de emisiune mai mic decât valoarea nominală, ceea ce înseamnă că investitorului îi va fi returnată o sumă mai mare decât ceea ce a investit fie la o vânzare imediată, fie la maturitate”, adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO