Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre maximul istoric al BET-XT-TR, compania TTS şi luna iunie. Alin Brendea, Prime Transaction: Trendul de creştere al pieţei este în deplină funcţionare

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

15.06.2021, 09:30 172

Prin prisma BET-XT-TR, indice bursier care reflectă dinamica celor mai tranzacţionate 25 de companii cu tot cu dividende, Bursa de la Bucureşti se află la un maxim istoric de circa 1.780 de puncte.

Şi pe bursele euro­pene, pe fondul anunţurilor băncilor centrale de a menţine politicile monetare, în pofida unor presiuni inflaţioniste, majoritatea indicilor se apropie de maxime.

Acesta este şi contextul pentru care unul dintre cei mai vechi brokeri de la Bursa de la Bucureşti consideră că trendul de creştere al Bursei este în plină desfăşurare.

„Imaginea pieţei prin indicii simpli, faţă de indicii total return care ţin cont şi de dividendele venite primite de emitenţi, începe să difere pe măsură ce trecem de datele ex-dividend. Apar diferenţe din ce în ce mai mari, iar randamentul real sau total al investitorilor este reflectat în acest moment de indicii total return, unde pe BET-XT total return avem un nou maxim istoric“, spune Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction, la ZF Deschiderea de Astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO