Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre plasamentele private vs. IPO-uri, asimetria accesului la informaţii, SIF-uri şi falimentul City Insurance. Discuţie cu avocatul Cristian Duţescu

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

14.10.2021, 08:30 281

În ediţia din 13 octombrie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost invitat Cristian Duţescu, partener la casa de avocatură Duţescu & Partners, specializat în piaţa de capital, care a discutat despre diferenţele dintre plasamente private şi oferte publice iniţiale, asimetria accesului la informaţii, SIF-uri, pragul de deţinere de 5% şi falimentul liderului pieţei locale de asigurări – City Insurance.

„În ceea ce priveşte furnizarea informaţiilor, este posibil să avem o discrepanţă între ceea ce aşteaptă investitorii şi ceea ce doreşte să furnizeze antreprenorul. Prin norme legale trebuie să se stabilească standarde de raportare a unor anu­mite calităţi şi cantităţi ale infor­maţiei. Aceste plasamente private nu trebuie să ajungă neapărat la Bursă. Este decizia antreprenorului“, afirmă Cristian Duţescu.

În acest sens, bursa oferă un mod mai sigur de a face afaceri. Totodată, plasamentele private implică tot o majorare de capital social în situaţia în care nu au drept mecanism vânzarea unor pachete de către acţionarul majoritar.

„Am văzut un model care este practic în România ultimelor luni, care s-a inspirat cumva din faimosul model de pe Silicon Valley: o companie cu unu-doi asociaţi, după finanţarea bancară, apelează la angel investors şi realizează o procedură de atragere a respectivei investiţii. Ulterior, se ajunge la listarea la bursă. Este un proces care durează câţiva ani, dar poate să se oprească la nivelul investiţiei private“, continuă avocatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO