Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Guvernanţa corporativă de la A la Z şi următorii paşi ai BVB şi Envisia. Discuţie cu Ileana Botez (BVB) şi Gabriel Hârţescu (Envisia)

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

27.09.2021, 00:06 242

Cele mai adânci răni ale guvernanţei corporative sunt la companiile de stat acolo unde politicul, în calitate de acţionar majoritar, şi-a impus oameni în board, care nu au nicio legătură cu domeniul de activitate al companiei respective.

Vineri, 24 septembrie 2021, în Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, a fost dezbătut subiectul guvernanţei corporative, care pentru unele companii listate este încă unul exotic şi care, dacă va fi aplicat ca la carte, va avea un rol din ce în ce mai important pe agenda investitorilor şi a companiilor, mai ales acum ca Bursa locală a intrat pe radarul marilor investitori odată cu promovarea într-o ligă superioară.

Astfel, Ileana Botez, director departament admitere la tranzacţionare al BVB şi Gabriela Hârţescu, decan şi membru în Consiliul Director al Envisia – Boards of Elite, prima şcoală de business pentru

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO