Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Marcel Murgoci, Estinvest: Am remarcat o reticenţă privind intrările agresive în piaţă. Investitorii, în aşteptarea rezultatelor financiare din T1/2022

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

29.03.2022, 07:00 348

Investitorii la nivel internaţio­nal oferă semnale moderate de intrare în pieţe, anticipând între timp rezultatele financiare ale emitenţilor din primele trei luni ale anului, a spus Marcel Murgoci, director de tran­zacţionare al societăţii de brokeraj Estinvest, în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 28 martie.

„Am remarcat în această perioadă - vizavi de ce se întâmplă pe plan extern - că există o reticenţă din partea investitorilor pentru intrările mai agresive în piaţă. Probabil că aşteaptă şi rezultatele financiare pe T1/2022. Sunt importante pentru că jumătate din acest trimestru a cuprins şi impactul evenimentelor din Ucraina.“ Luni, la ora 12:00, indicele paneuropean Stoxx 600 afişa un declin de 6,9% în 2022. Prin comparaţie, indicele BET era pe minus cu 4,2%.

La nivel intern, reprezentantul Estinvest argumentează că statul român se află într-o poziţie duală în ceea ce priveşte noile reguli de distribuire a dividendelor companiilor unde statul este acţionar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO