Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Mihai Purcărea, BRD AM, care administrează active de 4 mld. lei: Al doilea val al pandemiei va ţine jos şi foarte jos dobânzile. Mulţi se vor gândi la alternative de investiţii

Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

08.11.2020, 10:35 434

♦ BRD AM are active de aproape 4 miliarde de lei, fiind unul dintre cei mai mari trei administratori de fonduri mutuale din România ♦ BRD Obligaţiuni, plus 3,8% din septembrie 2019 şi până la septembrie 2020 ♦ BRD Simfonia, cel mai mare fond administrat de BRD AM, respectiv active de 1,6 mld. lei şi 64.350 de investitori.

Mihai Purcărea, CEO al BRD Asset Management, consi­deră că cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, mai puternic faţă de cel din primăvară, va determina ca dobânzile să rămână jos şi foarte jos pe o perioadă lungă de timp, ceea ce îi va face pe mulţi să ia în calcul alternative de investiţii.

„Deja vedem de ani buni că în zona euro dobânzile sunt zero. În România dobânzile sunt extrem de jos şi posibil să le vedem chiar şi mai jos de aici astfel încât cred că mulţi investitori, multe firme, vor fi tentaţi să ia în calcul şi altceva. Iar speranţa mea este să ia în calcul şi piaţa de capital, fie direct, fie prin fonduri pentru că de multe ori preferinţa pe care o vedem este sectorul imobiliar“, spune Mihai Purcărea la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO