Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ovidiu Dobre, antreprenor şi investitor la Bursă: 40% din portofoliul meu este dat de deţinerea la Safetech, urmată de Simtel, Agroland, MedLife

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

26.10.2021, 07:42 2003

Invitatul ediţiei din 25 octom­brie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost Ovidiu Dobre, antreprenor şi investitor, care a discutat pe baza profilului său de investiţii, criteriilor de selecţie a companiilor şi potenţialelor îmbunătăţiri ale pieţei locale de capital.

„Sunt unul dintre noii investitori care au intrat în ultimul an pe Bursa de Valori Bucureşti, debutând în mai 2021. A fost o conjunctură interesantă pentru că sunt mai degrabă un investitor de real estate. În ultimii doi-trei ani am investit foarte mult pe piaţa imobiliară, însă nu la un nivel extraordinar de ridicat. Iar anul acesta, din cauza creşterii preţurilor, s-a atins un nivel în care nu mai sunt atât de confortabil să fac achiziţii noi de tip buy-rent“, spune Ovidiu Dobre. Astfel, investitorul şi-a îndreptat atenţia asupra Bursei de la Bucureşti, iar mişcarea a coincis cu listarea pe piaţă a unor companii tan­genţiale cu principalul său domeniu de activitate.

„Safetech reprezintă cea mai mare parte a portofoliului meu – aproximativ 40%. Portofoliul este format integral din acţiuni şi nu intenţionez să achiziţionez obligaţiuni pentru că am o parte imobiliară în portofoliu, care oferă deja stabilitate. Privesc investiţia la BVB ca pe un instrument care să îmi ofere un profit mare”, adaugă Ovidiu Dobre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO