Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Radu Puiu, XTB: Petrom are o propunere curajoasă de dividende, dar una de înţeles în contextul perspectivelor care tind să fie optimiste pe piaţa petrolului

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

08.02.2021, 08:30 675

Cu o rată de repartizare de 136% din profitul net înregistrat în 2020, aşadar şi din rezerve şi rezultatul reportat, propunerea de dividende pe care conducerea Petrom o va înainta acţionarilor este una „curajoasă“, dar de „înţeles“ în actualele condiţii optimiste ale pieţei petrolului, spune un analist XTB România la Emisiunea ZF Deschi­derea de Astăzi.

„Propunerea de dividende a Petrom este destul de curajoasă, dar oarecum de înţeles având în vedere că perspectivele privind piaţa petrolului tind să fie unele destul de optimiste. Iar acest lucru s-a văzut şi la nivelul cotaţiilor, atât WTI cât şi Brent, iar companiile încep uşor să includă atât în preţ cât şi în deciziile pe care le iau această perspectivă optimistă pentru 2021“, spune Radu Puiu, research analyst XTB România, la emisiunea zilnică a ZF în care se discută despre perspectivele pieţei de capital.

Săptămâna trecută Petrom a anunţat că va propune acţionarilor un dividend brut de 0,031 lei pe acţiune din profitul din anul pandemiei, echivalentul unui randament de circa 7,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO