Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Rareş Mihăilă, investitor şi fondator al platformei investeştelabursă.ro: BRD, Banca Transilvania şi MedLife, 42% din portofoliul meu

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

10.02.2022, 07:39 1198

♦ BRD reprezintă prima deţinere ca pondere în portofoliu datorită dividendului promis de conducerea băncii ♦ Deţin acţiuni la Purcari, Romgaz, Petrom şi companii din piaţa AeRO.

ZF a discutat în ediţia din 9 februarie a emisiunii Deschi­derea de Astăzi cu Rareş Mihăilă, investitor şi fondator al platformei investestelabursa.ro, abor­dând subiecte precum porto­foliul de acţiuni, criteriile de selecţie a investiţiilor şi cele mai recente listări de pe Bursa de Valori Bucureşti.

„Am o poziţie destul de mare pe BRD, 22% din portofoliu. Este o poziţie pe care mi-am construit-o din 2021 în aşteptarea dividendului propus de companie, care a venit cu o uşoară întârziere. A fost conform aşteptărilor mele şi îmi propun să îmi ţin în continuare poziţia pe BRD pentru că aşteptarea mea este ca banca să mai distribuie un dividend şi din profitul înre­gistrat pe 2012, despre care nu cred că este unul destul de mic“, spune Rareş Mihăilă.

Investitorul consideră că sectorul bancar are perspective bune anul acesta, BNR putând să crească în continuare dobânda de referinţă într-o încercare de a combate inflaţia. Astfel, BRD reprezintă cea mai mare deţinere a investitorului, construită în anticiparea dividendului, banca având – cel puţin până în prezent – cel mai bun randament propus de o companie de la bursa românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO