Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Să vândă investitorii de la Bursă în luna mai şi să plece în vacanţă? Radu Cojoc, broker Goldring: Deocamdată aş spune să mai stăm pe poziţii

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

06.05.2021, 08:15 1201

♦ Radu Cojoc, broker Goldring: Începem luna mai cu noi maxime, atât pe BET cât şi pe acţiunile Băncii Transilvania.

„Sell in may and go away“ – strategia cu rădăcini pe Wall Street conform căreia din luna mai şi până în toamna anului indicii bursieri nu sunt la fel de performanţi ca dinamica din noiembrie şi până în aprilie vine în 2021 într-un context rar întâlnit, caracterizat de niveluri maxime pe burse, economii care se chinuie să lase criza în urmă, dar şi presiuni inflaţioniste.

Prin urmare, să marcheze investitorii şi să plece în vacanţă sau să rămână pe poziţii? „Deocamdată aş spune să mai stăm pe poziţii. Revenirea economică se vede deja în rezultate şi mai avem câteva companii care au potenţial de creştere“, spune Radu Cojoc, broker al societăţii de brokeraj Goldring.

Ca şi companii de urmărit în perioadă următoare, pe lista lui Radu Cojoc se numără Nuclearelectrica, pe fondul creşterii preţului energiei ceea ce s-ar putea reflecta în bilanţ, Alro Slatina ca urmare a creşterii preţului aluminilului, dar şi BRD, care ar putea să ţină trendul şi să urmeze Băncii Transilvania în categoria surprizelor plăcute la T1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO