Burse - Fonduri mutuale

Enoiu, McCann: S-a creat o „hoţocraţie“ în retrocedări. Niciun stat nu a făcut restitutio in integrum ca România

Autor: Roxana Pricop, Roxana Rosu

18.12.2014, 09:17 815
Statul ar trebui să îngheţe retrocedările, să auditeze toate dosarele de despăgubiri şi să recupereze prejudiciul din dosarele supraevaluate, a spus Bogdan Enoiu, acţionar la agenţia de publicitate McCann, invitat ieri la emisiunea ZF Live.
 
„A fost nevoie de trei ani ca să se sape la problemă. Situaţia abuzurilor a început în 2009, cu legea constitutio in integrum, cea mai mare greşeală a statului român. Niciun stat nu a făcut restitutio in integrum ca România. Vorbim de oameni care au făcut mulţi bani din afacerea retrocedări, de familia Malaxa şi de moştenitorii săi. De ce să-i plângem? Urmaşii să muncească şi să facă banii lor. Cea mai bună investiţie este în educaţie pentru copii“, a spus Enoiu.
 
Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a plătit despăgubiri de peste 12 mld. lei (circa 3 mld. euro), dintre care 11,4 mld. lei sub formă de acţiuni la Fondul Proprietatea şi restul în numerar de la bugetul de stat.
 
ANRP a publicat recent lista cu cele mai mari 30 de dosare de despăgubiri acordate până în 2012. În top 30, majoritatea sunt cumpărători de dosare şi nu foşti proprietari de drept.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO