Burse - Fonduri mutuale

Erste Bank, raliu de 16,4% în doar două şedinţe la bursa de la Bucureşti. Spre comparaţie, BET a urcat cu 3%

Erste Bank, raliu de 16,4% în doar două şedinţe la...

Autor: Tibi Oprea

11.11.2020, 10:00 727

♦ Erste a fost cea mai lichidă acţiune de la Bucureşti în sesiunile de luni şi marţi.

În doar două şedinţe, adică pe 9 şi 10 noiembrie, acţiunile Erste Bank (simbol bursier EBS), acţionarul majoritar al BCR, a doua cea mai mare bancă din România, au urcat cu 16,4% la Bursa de la Bucureşti pe fondul creşterii sectorului bancar din Europa ca reacţie pozitivă a investitorilor la informaţiile cu privire la vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, potrivit datelor agregate de ZF.

Spre comparaţie, indicele principal BET a marcat în aceleaşi sesiuni un avans de 2,95%, arată calculele ZF. „Erste Bank are marea posibilitate de a scăpa de un val de default-uri din partea clienţilor. Pe măsură ce aşteptările privind redresarea economiei şi reluarea activităţii economice normale se îmbunătăţesc, cu atât mai mult se îmbună­tăţesc şi perspectivele băncii. Fiind o bancă regională, probabil că a primit un vot puternic de încredere din partea pieţei. (...) În general, când se vor ridica aceste restricţii trebuie să ne gândim care sunt acele sectoare care vor beneficia cel mai mult“, spune Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO