Burse - Fonduri mutuale

Este oficial: Goldman Sachs intră în România. Milan Pruşan, numit şeful operaţiunilor

Milan Pruşan

Milan Pruşan

Autor: Roxana Rosu, Eduard Ivanovici

11.03.2023, 11:58 25196

♦ Majoritatea schimbărilor au intrat în vigoare începând de ieri, neavând niciun impact asupra portofoliului de produse sau a proceselor de investiţii ale NN IP.

Din 6 martie 2023, odată cu finalizarea procesului de achiziţie început în primăvara lui 2022, Goldman Sachs intră oficial în Romania în contextul în care administratorul de fonduri mutuale NN Investment Partners, cu active de 2,6 miliarde lei şi condus de Milan Pruşan, şi-a schimbat numele în Goldman Sachs Asset Management. În aprilie 2022, Goldman Sachs a anunţat achiziţia operaţiunilor NN IP, inclusiv în Romania, de la NN Group într-o tranzacţie de 1,7 miliarde de euro.

„Ca urmare, echipa de management a NN IP s-a alăturat Goldman Sachs în poziţii de conducere şi toate echipele de investiţii au fost integrate cu succes. Businessul comun este bine poziţionat pentru a răspunde cu succes nevoilor clienţilor la nivel global şi pentru a oferi o gamă extinsă de soluţii investiţionale“, se arată într-un comunicat de presă.

Rebrandingul organizaţiei şi operaţiunilor NN IP reprezintă un pas important în a deveni un business unificat, scriu reprezentanţii Goldman Sachs AM. Acest lucru implică schimbarea brandului şi redenumirea produselor şi a entităţilor juridice pentru a reflecta brandul Goldman Sachs Asset Management şi toate convenţiile privind denumirile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO