Burse - Fonduri mutuale

Este oficial: viitorii pensionari ai României au ajuns cei mai mari acţionari ai Băncii Transilvania, cu 21,6%, depăşind SIF-urile, care au 18,5% la iunie 2020. NN Pensii, pachet mai mare şi ca BERD

Este oficial: viitorii pensionari ai României au ajuns...

Autor: Liviu Popescu

17.10.2020, 17:00 10951

♦ În decembrie 2019 cele şapte fonduri de pensii Pilon II aveau 17,9% din Banca Transilvania, în timp ce SIF-urile aveau o deţinere de 18,45% ♦ Administratorii de pensii private Pilon II au ieşit la cumpăraturi de acţiuni TLV în prima jumătate a acestui an, pe fondul preţurilor scăzute ale unei acţiuni, determinate de criza COVID-19, în timp ce SIF-urile au cam stat pe bară cu tranzacţionarea celui mai lichid emitent listat la Bucureşti.

Viitorii pensionari ai României, prin inter­me­diul fondurilor de pensii private Pilon II, au ajuns cei mai mari acţionari ai Băncii Transilvania (simbol bursier TLV) în contextul în care deţinerea acestora din cea mai mare bancă din România a depăşit-o pe cea a celor cinci SIF-uri, arată calculele realizate de ZF.

Astfel la 30 iunie 2020, adică cele mai recente date disponibile, cele şapte fonduri de pensii private Pilon II controlau prin intermediul administra­torilor acestora 21,6% din Banca Transilvania, instituţie de credit cu o capitalizare de 11,7 miliarde de lei, în timp ce SIF-urile aveau o deţinere de 18,5%, arată datele agregate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO