Burse - Fonduri mutuale

Estinvest: Numărul clienţilor noi care şi-au deschis cont de tranzacţionare, în creştere cu 30% în S1/2020 faţă de perioada similară din 2019

Estinvest: Numărul clienţilor noi care şi-au deschis cont de tranzacţionare, în creştere cu 30% în S1/2020 faţă de perioada similară din 2019

Lucian Isac, director general al Estinvest: Considerăm că motivul principal care a determinat intrarea lor în piaţă a fost determinat de corecţiile din luna martie, mai ales că în acea perioadă se puteau achiziţiona acţiuni pentru dividend. Respectivii investitori aşteptau o asemenea oportunitate pentru a intra, pentru prima dată, în piaţă. În plus, perioada de inactivitate socială şi chiar profesională a adus un plus consistent din punct de vedere al timpului alocat pentru acest gen de investiţii, odată cu conştientizarea nevoii de independenţă financiară.

Autor: Tibi Oprea

29.07.2020, 08:30 387

♦ Estinvest a intermediat de la începutul anului tranzacţii de 253,6 mil. lei, asigurându-şi astfel 2% din piaţă.

Lucian Isac, director general al societăţii de brokeraj Estinvest, unul dintre cei mai mari intermediari de la Bursa românească, spune că volatilitatea extremă în pieţe nu a speriat sau alungat investitorii, ci i-a determinat pe mai mulţi dintre aceştia să-şi deschidă cont de tranzacţionare.

„Prima jumătate a lui 2020 a fost atipică, cu o criză total diferită de cele an­terioare, care a determinat o vola­tilitate extremă în pieţe, dar care nu a speriat sau alungat investitorii, ci dim­potrivă, numărul acestora cunos­când o tendinţă de creştere faţă de perioadele similare din anii anteriori. Astfel, în prima jumătate a anului 2020 numărul clienţilor noi care şi-au deschis conturi de tranzacţionare la Estinvest a înre­gistrat o creştere de aproximativ 30% faţă de perioada similară a anului trecut“, spune Lucian Isac .

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO