Burse - Fonduri mutuale

eToro: Inflaţia loveşte sezonul turistic de iarnă. Rezervările rămân sub nivelul de dinaintea pandemiei în Europa

eToro: Inflaţia loveşte sezonul turistic de iarnă....

Autor: Eduard Ivanovici

06.12.2022, 00:04 166

Abia întorşi din vacanţa de Ziua Naţională, mulţi români îşi planifică vacanţa de Crăciun; şi nu sunt singurii. O treime dintre europeni plănuiesc să călătorească în acest sezon de sărbători.

Totuşi, inflaţia, cu preţul energiei care afectează bugetele oamenilor, le schimbă planurile de călătorie şi alimentează temerile cu privire la cât de scumpă va fi această vacanţă, spune Bogdan Maioreanu, analist în cadrul platformei de tranzacţionare eToro. Potrivit celui mai recent sondaj al European Travel Commission, ţările preferate pentru următoarea călătorie a europenilor sunt Franţa, Spania, Italia, Germania şi Grecia. 

Primele trei ţări pentru o călătorie de agrement sunt Franţa, Italia şi Spania, în timp ce Austria, Germania şi Spania sunt primele trei ţări pentru călătoriile de afaceri. România nu este una din destinaţiile preferate, reprezentând mai puţin de 1% din preferinţele de călătorie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO