Burse - Fonduri mutuale

Euforia promovării Bursei a ţinut doar o zi: tranzacţiile de luni, de doar 22 mil. lei, la jumătate faţă de media anului 2019

Euforia promovării Bursei a ţinut doar o zi:...

Autor: Liviu Popescu

01.10.2019, 08:11 283

Vineri, când bursa era în plină sărbătoare pe fondul promovării, lichiditatea a urcat la 72 mil. lei, iar indicele BET a avansat cu 0,8% ♦ Luni, a doua zi de după promovare, lichiditatea a intrat la apă.

Bursa de la Bucureşti a înregistrat luni, 30 septembrie 2019, tranzacţii de doar 22 milioane de lei ale investi­torilor, la jumătate faţă de media anului 2019, în timp ce indicii bursieri au scăzut cu până la 0,3%, arată datele publicate la bursă.

Prin urmare, euforia de după promovarea pieţei de capital de la una de frontieră la una emergentă secundară s-a stins după doar o zi, ceea ce arată că investitorii au luat poziţii în piaţă înainte de anunţul promovării, cel mai probabil aşteptările acestora, reflectate şi prin raliul acţiunilor, fiind optimiste şi ulterior confirmate de agenţia de evaluare FTSE Russell.

Spre comparaţie, vineri, 27 septem­brie, când bursa era în plină sărbătoare pe fondul promovării, lichiditatea a fost de circa 72 milioane de lei, în contextul în care până în ora 12:00 investitorii înregistrau deja tranzacţii de circa 15 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO