Euforie pe Wall Street: indicele american S & P 500 sparge un nou maxim istoric: cel de 2.600 de puncte

22 nov 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

După spargerea mai multor maxime istorice în acest an, a venit rândul nivelului de 2.600 de puncte să fie depăşit ieri de indicele S & P 500, alimentat marţi de o piaţă de capital americană definită de rezultatele financiare bune care au permis exuberanţei să domine indicii globali. 

Indicele S & P a crescut de la începutul acestui an cu 16,12%, de aproape două ori mai repede decât media europeană, reprezentată de indicele Euro STOXX 600, ce reuneşte cele mai mari 600 de companii europene.

Sectorul tehnologic a condus şi ieri seria creşterilor, după ce acest domeniu afişa un avans de peste 1,15%. De altfel, de la începutul acestui an tehnologia a crescut cu 34%, de două ori mai repede decât indicele S & P 500.

Niciuna dintre companiile ce formează cvartetul FAAG (Facebook, Amazon, Apple, Google) nu are un avans mai mic de 30% în 2017. Mai mult, Facebook, Amazon şi Apple afişează valori de piaţă mai mari cu 50% faţă de începutul acestui an.

La polul opus, sectorul energetic american afişează o depreciere de 7% în 2017, în condiţiile în care creşterea cotaţiei petrolului Brent de 6,4% în această perioadă nu s-a dovedit suficientă pentru tranzacţionarea domeniului în teritoriul pozitiv.

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.11.2017

 
Cuvinte cheie:
indice
, crestere
, puncte
, spargere
, american
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide