Burse - Fonduri mutuale

Eugen Anicescu, fostul şef al Coface România, preia conducerea operaţiunilor locale ale Aon, jucător global în piaţa brokerilor de asigurări. Mandatul trebuie să primească ok-ul de la ASF

Eugen Anicescu, fostul şef al Coface România, preia...

Autor: Cristina Bellu

13.09.2022, 09:31 474

Aon, unul dintre liderii globali ai pieţei brokerilor de asigurări, l-a numit pe Eugen Anicescu în funcţia de director general al filialei locale sub rezerva validării mandatului său de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Eugen Anicescu deţine o expertiză solidă de peste 22 de ani în industria asigurărilor la nivel corporativ, acumulată în poziţii de conducere în cadrul unor jucători globali de top în soluţii de asigurări comerciale şi generale pentru companii, consultanţă în risk management, date şi informaţii despre companii, rating financiar şi management al creanţelor neperformante.

În ultimii 15 ani, Eugen Anicescu a activat în cadrul Coface România în calitate de Director General, Director Comercial şi Director al Diviziei de Trade Credit, iar anterior a condus Divizia de Reasigurări a Generali România.

„Precum alte sectoare ale industriei serviciilor financiare, domeniul asigurărilor traversează perioade în care este necesară reorientarea strategică şi concentrarea pe inovaţie şi excelenţă în operaţiuni, pentru a putea satisface nevoile unui mediu de business afectat de incertitudine şi riscuri în continuă schimbare a formei şi amplitudinii”, spune Eugen Anicescu.

Aon plc (NYSE: AON) este o companie multinaţională, specializată în servicii financiare, cu o prezenţă internaţională în 120 de ţări.

În România, compania activează din 2006, în urma achiziţiei companiei locale de brokeraj KARO, primul broker de asigurări licenţiat în România la începutul anilor ’90. Deţine în prezent o echipă formată din 60 de angajaţi şi oferă servicii profesionale de consultanţă în risk management, soluţii de asigurare şi reasigurare pentru companii şi pentru resurse umane

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO