Burse - Fonduri mutuale

Eugen Teodorovici: Participanţii la Pilonul II de pensii se pot retrage dacă doresc

Eugen Teodorovici: Participanţii la Pilonul II de pensii...

Autor: Răzvan Botea

18.12.2018, 19:22 1611

Participanţii la un fond de pensii se pot retrage, dacă doresc acest lucru, în baza unei cereri individuale, însă activele pot fi retrase fără comision doar după 5 ani de participare. Dacă solicitantul doreşte retragerea activelor în mai puţin de 5 ani, atunci va plăti un comision de 2%, a spus astăzi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor din România.

„O persoană care participă la un fond de pensii e normal să se poata retrage. Se poate retrage pe baza de cerere individuală, dar nu mai devreme de 5 ani de participare la acel fond. Activele cuvenite se transferă participantului, dar în cazul în care se retrage într-o perioadă mai mică de 5 ani se percepe un comision de retragere de 2%.”

De asemena, Pilonul II de pensii va avea mai multe arii de investire, inclusiv în zona parteneriatelor publice-private.

„Am vorbit foarte mult de o posibilă lărgire a ariei în care aceste fonduri de pensii pot investi. Se mai adaugă zona de parteneriat public-privat, de asemenea comisionul de administrare, care este astazi de 2,5% va scădea la 1%.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO