Burse - Fonduri mutuale

Euro atinge maximul din ianuarie 2015, după ce moneda a crescut cu 11% din mai până în prezent

Euro atinge maximul din ianuarie 2015, după ce moneda a...

Autor: Dan Grigore Ivan

11.09.2017, 00:06 828

Moneda unică europeană a ajuns la maximul ultimelor 33 luni, după ce vineri afişa o cotaţie de 1,2035 în raport cu dolarul american.

Creşterea de peste 14% de la începutul acestui an s-a resimţit în primul rând pe piaţa de capital de pe continent, al cărei avans iniţial a fost inhibat apoi de aprecierea puternică a monedei unice.

Astfel, bursele euro­pene au afişat la începutul acestui an creşteri mai mari decât cele de pe piaţa americană, mai ales după victoria electorală de la începutul lunii mai a lui Emmanuel Macron, ce reprezenta diluarea unui risc privind predictibi­litatea construcţiei europene. Cu toate acestea, de la jumătatea ultimei luni de primăvară şi până în prezent, euro a crescut faţă de dolar cu aproape 11%, iar indicii bursieri americani s-au desprins şi afişează în prezent creşteri duble faţă de situaţia din Europa.

Indicele Euro STOXX 50, ce urmăreşte cele mai mari 50 de companii europene, a crescut de la începutul acestui an cu 4,78%, după ce în luna mai figura cu un avans de aproape 11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO