Burse - Fonduri mutuale

Evaluatorul a stabilit preţul de retragere din Mefin: 3,2 lei/acţiune

Evaluatorul a stabilit preţul de retragere din Mefin:...

Autor: Ioana Tudor

03.10.2014, 00:00 305

Evaluatorul producătorului de sisteme de injecţie Mefin Sinaia (simbol bursier MEF) propune preţul de 3,2 lei pe acţiune pentru acţionarii care nu sunt de acord cu delistarea companiei şi vor să se retragă din acţionariat. Preţul propus de evaluator este cu 167% peste cotaţia la care au închis titlurile MEF înainte de anunţul privind delistarea, făcut pe 24 septembrie.

Evaluarea societăţii a fost realizată utilizând două dintre cele trei metode recomandate de standardele internaţionale de evaluare, respectiv abordarea prin cost şi abordarea prin venit, se arată în raportul de evaluare publicat pe site-ul companiei. Folosind abordarea prin cost, valoarea Mefin a fost stabilită la 28,6 milioane de lei, iar preţul unei acţiuni la 5,414 lei. Valoare societăţii determinată utilizând abordarea prin venit este de 16,9 milioane de lei, iar preţul pe acţiune este de 3,196 lei.

„Având în vedere metodologia de evaluare, starea actuală a societăţii şi domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, evaluatorul a considerat ca fiind mai concludentă în acest caz valoarea determinată utilizând abordarea prin venit şi propune ca preţ pe acţiune ce urmează a fi plătit acţionarilor Mefin care se vor retrage din societate suma de 3,2 lei“, se arată în raport.

Acţionarul majoritar al Mefin este fondul de investiţii DCI Walbridge Partners înregistrat în Cipru, cu aproape 80% din capital. O decizie în privinţa retragerii de la tranzacţionare a Mefin va fi luată de acţionari într-o AGEA programată pentru data de 3 noiembrie. Acţionarii au mai încercat şi în vara anului trecut să delisteze compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO