Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments (fosta SIF Moldova) vrea să deruleze un program de răscumpărare a acţiunilor proprii şi să distribuie dividende în valoare totală de 62,2 milioane lei, respectiv 0,065 lei/acţiune, cu un randament de 5,3% pe an

 Evergent Investments (fosta SIF Moldova) vrea să...

Autor: Roxana Rosu

28.04.2022, 13:51 1314

Compania de investiţii Evergent Investments (fosta SIF Moldova) vrea să deruleze un program de răscumpărare a acţiunilor proprii şi să distribuie dividende în valoare totală de 62,2 milioane lei, respectiv 0,065 lei/acţiune, cu un randament de 5,3% pe an.

Acţionarii au aprobat aceste măsuri în adunarea generală de joi.

Suma distribuită ca dividende este compusă din profitul net din 2021, de 46 milioane lei, şi câştigul net reflectat in rezultatul reportat din vânzarea instrumentelor de capitaluri proprii clasificate la valoarea justa prin alte elemente ale rezultatului global (FVTOCI), de 15 milioane lei.

Data plaţii este 10 iunie 2022

Programul de răscumpărare a acţiunilor are ca scop reducerea capitalului social, prin anularea acţiunilor, precum şi derularea unor programe de tip “stock option plan”.

Numărul maxim de acţiuni care pot fi răscumpărate este de 28.025.000 acţiuni (2,856% din capitalul social înregistrat). Din total, maxim 19,6 miliaone acţiuni (2% din capitalul social înregistrat) vor fi răscumpărate prin oferta publica de cumpărare, in scopul reducerii capitalului social prin anularea acţiunilor, la un preţ maxim per acţiune de 2,2 lei.

Restul de 8,4 milioane acţiuni vor fi obţinute prin operaţiuni in piaţa (0,856% din capitalul înregistrat) in vederea distribuirii către angajaţi, administratori şi directori ai Societăţii, in cadrul unor programe de tip “stock option plan”.

„În 2021 am depasit pragul de semnificatie de 500 milioane de euro a activelor administrate, cu o strategie investitionala bine articulata care a generat o crestere cu 19,4% a averii actionarilor nostri. Prin mixul optim intre politica predictibila de dividend si programele de rascumparare returnam valoare actionarilor nostri, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt. Acest aspect este sustinut de ratele de distribuire ale dividendelor din ultimii ani care demonstreaza, atat predictibilitatea acordarii de dividende actionarilor pe o baza consistenta, cat si stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o pozitie puternica financiara pe piata”, spune Claudiu Doroş, Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Director general al EVERGENT Investments.

 

Acţionarii Evergent Investments au aprobat şi bugetul pe 2022, veniturile fiind estimate la 99 milioane lei, cheltuielile la 89 milioane lei, iar profitul net la 6,2 milioane lei. În plus, câştigul net din vânzarea activelor FVTOCI este prognozat la 58,3 milioane lei, rezultatul net total pe 2022 fiind de 64,5 milioane lei.

De asemenea, compania a bugetat un program de investiţii de 169,9 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO