Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments începe prima etapă a unui program de răscumpărare. Compania de investiţii vrea să achiziţioneze acţiuni proprii de 17,6 mil. lei

Evergent Investments începe prima etapă a unui program...

Autor: Cristina Bellu

26.01.2022, 10:25 215

Evergent Investments (fosta SIF Moldova, simbol bursier EVER), companie de investiţii cu o capitalizare de 1,2 miliarde de lei, a început prima etapă a unui program de răscumpărare, care vizează achiziţionarea a maximum 8 milioane de acţiuni proprii, care se va desfăşura în perioada 26 ianuarie-5 iunie 2022, potrivit unui raport la BVB.

Preţul minim de achiziţie va fi preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi de 2,2 lei pe acţiune, conform hotărârii AGEA nr. 4 din 20 ianuarie 2022, ceea ce înseamnă că valoarea programului s-ar putea ridica la 17,6 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

“Societatea va răscumpăra acţiuni în vederea reducerii
capitalului social, prin anularea acţiunilor”, spun reprezentanţii companiei de investiţii.

BT Capital Partners a fost aleasă pentru intermedierea tranzacţiilor.

Evergent Investments are 1,2 mld. lei capitalizare. Acţiunile EVER înregistrează o scădere de 4% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 213 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO