Burse - Fonduri mutuale

Evergrande plănuieşte să vândă maşini electrice în 2022. Acţiunile diviziei auto, în creştere cu peste 5%

În contextul unei crize majore de lichiditate, divizia auto a Evergrande a anulat luna trecută listarea pe bursa din Shanghai

În contextul unei crize majore de lichiditate, divizia auto a Evergrande a anulat luna trecută listarea pe bursa din Shanghai

Autor: Eduard Ivanovici

12.10.2021, 10:57 1227

Divizia de maşini electrice a dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande a declarat că va lansa anul viitor prima sa linie de producţie, conform CNBC.

Gigantul cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari spune că s-a întâlnit cu furnizorii şi guvernul local din Tianjin, unde se află baza de producţie, şi a promis să construiască în masă vehicule sub brandul Hengchi.

Acţiunile China Evergrande New Energy Vehicle Group au crescut cu 10% la începutul şedinţei de tranzacţionare de marţi, înregistrând în prezent un plus de aproximativ 5,4%.

Evergrande nu a livrat până acum niciun automobil clienţilor, însă prezintă ambiţii puternice în acest sens. Compania a garantat o producţie anuală şi vânzări de un milion de maşini până în 2025.

Guvernul local din Tianjin a spus că va coordona instituţiile financiare în ideea de a susţine grupul Evergrande, ajutând firma în ceea ce priveşte procesele de producţie în masă.

Evergrande pedepseşte şase executivi care au încasat banii generaţi de produsele de investiţii ale companiei

Compania mamă, Evergrande Group, se chinuie să achite datorii de 330 de miliarde de dolari, în condiţiile în care a ratat deja plata mai multor bonduri. Luna trecută, temerile potrivit cărora firma ar demara procedurile de default au trimis o undă de şoc de-a lungul pieţelor internaţionale, iar unii investitori sunt de părere că prăbuşirea companiei ar contamina creşterea economiei globale.

Producătorul auto a anunţat în septembrie că se confruntă cu mai multe întârzieri din partea furnizorilor, fiind nevoit să suspende unele proiecte din cadrul grupului. De asemenea, firma chineză a declarat că intenţionează să încheie parteneraite cu noi investitori.

Evergrande NEV abordează acum o piaţă extrem de competitivă, de vreme ce segmentul maşinilor electrice oferă o concurenţă destul de puternică prin startup-uri precum Nio şi Xpeng, dar şi prin producători deja consacraţi, ca Tesla şi BYD.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO