Burse - Fonduri mutuale

Evoluţia principalelor burse europene miercuri dimineaţă

Evoluţia principalelor burse europene miercuri dimineaţă

Autor: Vlad Popescu

12.03.2014, 10:46 634

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,4% în primele minute de tranzacţionare.

La Londra, indicele FTSE 100 a coborât cu 0,6%, în timp ce principalul indice al bursei de la Frankfurt a scăzut cu 0,5%, iar bursa de la Paris a pierdut 0,7% la debut.

Acţiunile G4S, cea mai mare companie de securitate din lume, au deschis în coborâre cu 1,8% la Londra, după ce grupul a anunţat pierderi pentru anul 2013.

Pe de altă parte, titlurile E.ON şi Adecco au urcat cu 1,3%, respectiv 3,9% datorită rezultatelor financiare peste estimări anunţate miercuri.

Bursa de la Bucureşti era în stagnare după prima jumătate de oră tranzacţionare, într-o piaţă cu rulaj de doar 490.000 de lei şi unde acţiunile SIF Transilvania (SIF3) au scăzut pentru a patra sesiune consecutiv.

După prima jumătate de oră de tranzacţionare, indicele BET, era în scădere cu 0,16%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,14% peste închiderea de marţi.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,8%.

În acelaşi timp, cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, s-au plasat cu 0,34% sub nivelul de marţi.

Între timp, investitorii continuă să urmărească evoluţia crizei din Ucraina.

Premierul interimar al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, se va întâlni miercuri la Washington cu preşedintele SUA Barack Obama şi cu secretarul de stat John Kerry.

Joi, Iaţeniuk se va adresa Consiliului de Securitate al ONU.

Ministerul rus al Afacerilor Externe consideră orice ajutor din partea SUA pentru noul guvern din Ucraina drept ilegal, deoarece destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici ar fi echivalat cu o lovitură de stat.

Guvernul interimar din Ucraina susţine că Rusia a adus 19.000 de soldaţi în Peninsula Crimeea. Parlamentul din Crimeea a convocat un referendum pentru data de 16 martie cu privire la separarea de Ucraina şi aderarea la Federaţia Rusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO