Burse - Fonduri mutuale

Evoluţii mixte pe Wall Street după publicarea celor mai recente date privind PIB-ul american, pe plus cu 2,6% în T3. Dow Jones şi Nasdaq urcă cu 1,5%, respectiv 0,4%%. Nasdaq se depreciază cu 0,2%

Evoluţii mixte pe Wall Street după publicarea celor mai...

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2022, 16:45 886

Piaţa americană de capital a deschis penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii cu evoluţii mixte, după ce produsul intern brut (PIB) din Statele Unite a crescut peste aşteptări în al treilea trimestru al anului.

Indicii S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average se apreciau cu 1,5%, respectiv 0,4% la ora redactării ştirii, iar Nasdaq Composite cobora cu 0,2%, conform CNBC.

PIB-ul american s-a majorat cu 2,6% în T3 faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, Dow Jones estimând în acest sens o creştere de 2,3%. Cele mai recente date surprind primul trimestru din 2022 în care economia americană a crescut, reducând astfel temerile investitorilor cu privire la recesiune.  În T2 şi T1, PIB-ul SUA a scăzut cu 0,6%, respectiv 1,6%.

Toţi cei trei indici rămân sunt pe plus săptămâna aceasta, S&P 500 şi Nasdaq Composite scăzând miercuri pentru prima dată în ultimele patru şedinţe. Dow Jones se pregăteşte să încheie a patra săptămână consecutivă de creşteri, cea mai bună evoluţie săptămânală din noiembrie 2021.

Anterior, Alphabet (Google), Microsoft şi Meta Platforms (Facebook), membri ai aşa-zisului Big Tech din SUA, au publicat o serie de rezultate la T3 sub estimările analiştilor şi au provocat scăderi cuprinse între 7,7% în cazul grupului cofondat de Bill Gates şi 20% pentru compania-mamă a Facebook.

La începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi, acţiunile Meta se prăbuşeau cu 24%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO