Burse - Fonduri mutuale

EXCLUSIV ZF. ASF le-a scris lui Iohannis, Ciolacu, Cîţu, Ciucă şi le-a prezentat şapte motive pentru care Hidroelectrica ar trebui listată doar la Bursa de Valori Bucureşti: O listare doar pe piaţa de capital românească a acţiunilor Hidroelectrica asigură o dezvoltare adecvată a acestei pieţe

EXCLUSIV ZF. ASF le-a scris lui Iohannis, Ciolacu,...

Autor: Liviu Popescu

17.05.2022, 07:38 264

♦ 15% din Hidroelectrica, aşa cum ar vrea FP să scoată la vânzare, înseamnă un pachet de 8,5 mld. lei despre care ASF spune că investitorii locali au „capacitate suficientă de finanţare“.

Printr-o scrisoare înre­gis­trată la Comisia buget-fi­nanţe pe 10 mai 2022, Autoritatea de Supra­veghere Financiară (ASF) a trimis către Preşedinţia României, Camera Deputaţilor, Senat şi Guvern, şapte motive pentru care producătorul de energie electrică Hidroelectrica ar trebui listat doar la Bursa de Valori Bucureşti, şi nu şi pe alte burse externe, aşa cum intenţionează Fondul Proprietatea, acţionar vânzător în oferta perlei energiei româneşti.

Astfel, în scrisoarea consultată de Ziarul Financiar, care are şase pagini şi care a fost trimisă spre finele lunii martie, dar înregistrată săptămâna trecută, fiind semnată de Nicu Marcu, preşedintele ASF, sunt enumerate motive precum creşterea lichidităţii BVB, vânzarea unui pachet mai mare către investitorii locali, acces mai larg al investitorilor. Toate motivele expuse de ASF şi scrisoarea integrală pot fi găsite pe zf.ro.

„Subliniind că decizia privind piaţa pe care urmează a fi listate acţiunile unei societăţi aparţine societăţii implicate, prin organele sale societare, prezentăm în continuare o serie de argumente care în opinia noastră pot susţine listarea acestor companii reprezentative şi de im­portanţă strategică doar la Bursa de Valori Bucureşti (single listing) fără a fi necesară emiterea de acţiuni sau alte instrumente de tipul certifica­te­lor de depozit globale (GDR) pe alte pieţe“, menţionează ASF în scri­soare. 15% din Hidroelectrica, aşa cum ar vrea Fondul Proprietatea să scoată la vânzare pe piaţa de capital, înseamnă un pachet de 8,5 mld. lei, despre care ASF spune că investitorii locali au „capacitate suficientă de finanţare“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO