Burse - Fonduri mutuale

EXCLUSIV ZF. Finanţele vor să vină trimestrial la Bursă. Ministerul lansează în martie prima emisiune de titluri de stat Fidelis pentru 2021

EXCLUSIV ZF. Finanţele vor să vină trimestrial la...

Autor: Liviu Popescu

18.02.2021, 17:00 881

♦ Într-un răspuns transmis la solicitarea ZF, Ministerul Finanţelor menţionează că prin emisiunile de titluri de stat Fidelis şi Tezaur, adresate exclusiv persoanelor fizice, vrea să atragă între 8 şi 10 miliarde de lei în 2021 şi să continue politica de alocare integrală.

Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Alexandru Nazare, lucrează în prezent cu un sindicat de intermediere format din BRD, BCR, Banca Transilvania şi BT Capital Partners, pentru lansarea la început de martie 2021 a primei emisiuni de titluri de stat Fidelis din acest an. Ulterior închiderii perioadei de subscriere, titlurile de stat vor fi listate la Bursă.

Astfel, având în vedere succesul celor două emisiuni Fidelis din 2020, prin care Ministerul Finanţelor a atras circa 4,4 miliarde de lei de la micii investitori şi care ulterior, după listare, au devenit mai tranzacţionate chiar şi ca unele acţiuni din prima ligă bursieră, Ministerul vrea să realizeze trimestrial astfel de finanţări şi să păstreze o alocare integrală a sumelor subscrise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO