Burse - Fonduri mutuale

EXCLUSIV ZF. Ovidiu Dumitrescu pleacă după 11 ani de la societatea de brokeraj TradeVille. “Cred că era momentul să fac o schimbare”

EXCLUSIV ZF. Ovidiu Dumitrescu pleacă după 11 ani de la...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

03.05.2022, 19:24 661

Ovidiu-George Dumitrescu, director general adjunct al TradeVille în ultimii aproape 10 ani, a renunţat la funcţia deţinută în cadrul celui mai mare broker de retail de la Bursa de la Bucureşti pentru a se implica într-un proiect nou, potrivit informaţiilor ZF.

“Cred că era momentul să fac o schimbare. Cumva cel mai corect era să fac acest lucru pentru absolut toată lumea implicată. Îmi doresc să mă implic într-un proiect nou, un proiect care să facă un pas înainte pentru ce înseamnă piaţa de capital de la noi. Am avut mai multe opţiuni şi mă îndrept către ideea de a construi ceva de la zero. Asta presupune multă muncă, iar rezultatele vor începe să se vadă în nişte ani de zile”, spune Ovidiu Dumitrescu pentru ZF.

Plecarea acestuia vine după ce Mihaela Bîciu, cel mai longeviv director general al unei societăţi de brokeraj de la BVB, a plecat de la conducerea TradeVille la finele anului trecut după aproape 24 de ani de activitate. Mandatul de CEO a fost preluat de Miriam Andrei, fost manager de consultanţă AT Kearney.

Ovidiu Dumitrescu a lucrat în cadrul TradeVille din aprilie 2011 până în aprilie 2022, adică o perioadă de 11 ani, fiind din august 2012 director general adjunct al societăţii de intermediere bursieră.

Absolvent al Facultăţii de Finanţe-Bănci şi al unui master de management financiar şi pieţe de capital în cadrul Academiei de Studii Economice, Dumitrescu a lucrat anterior trei ani în departamentul de analiză al OTP Bank România.

Din septembrie 2008, acesta deţine o certificare CFA România, iar din 2012 are atestat de consultant de investiţii emis de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO