Burse - Fonduri mutuale

Exclusiv ZF. Romgaz va vinde obligaţiuni pe piaţa externă în valoare de 1,5 mld. euro, într-un program prin care vizează finanţarea proiectului de gaze din Marea Neagră

Exclusiv ZF. Romgaz va vinde obligaţiuni pe piaţa...

Autor: Cristian Hostiuc

17.05.2024, 07:00 1926

♦ Celebra bancă americană Rothschild, consultant al operaţiunii ♦ Gigantul bancar JPMorgan va conduce consorţiul care va intermedia vânzarea.

Romgaz (simbol bursier SNG), cel mai mare producător de gaze din România, controlat de stat, a selectat JPMorgan, cea mai mare bancă americană, să conducă consorţiul de bănci care va intermedia programul de emisiuni de obligaţiuni pe piaţa externă, au declarat pentru ZF surse din piaţa financiară.

Programul MTN - Medium Term Notes este de 1,5 mld. euro în mai multe etape. Romgaz are nevoie de aceşti bani pentru a finanţa exploatarea proiectului de gaze din Marea Neagră Neptune Deep, acolo unde de­ţi­ne 50% din proiect, restul aparţinând OMV Petrom. 

Din consorţiul condus de JPMorgan în obţinerea finan­ţărilor externe mai fac parte Citi Bank, UniCredit, Raif­feisen, Erste şi Banca Transilvania. Consultantul Rom­gaz în această operaţiune este celebra bancă Rothschild.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro