Burse - Fonduri mutuale

​Exclusiv ZF. Un IFN din Târgu-Mureş, controlat indirect de bancherul lui Zoltan Teszari, împrumută 2 milioane de euro de la Bursă

Bogdan Ciobotaru, 41 de ani, administrator al Digi, a participat la cele două operaţiuni de refinanţare ale Digi din 2013 şi 2014 şi probabil şi la cea din 2020.

Bogdan Ciobotaru, 41 de ani, administrator al Digi, a participat la cele două operaţiuni de refinanţare ale Digi din 2013 şi 2014 şi probabil şi la cea din 2020.

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

27.01.2020, 17:25 1790

OMRO, una din primele instituţii de microcreditare din România, cunoscută anterior ca Opportunity Microcredit România şi controlată indirect de Bogdan Ciobotaru, administrator la Digi şi cel care poate fi considerat creier al listării companiei, vine la Bursa de la Bucureşti.

Astfel, operatorul pieţei de capital din România a procesat astăzi în sistemul de tranzacţionare obligaţiuni de 9,8 milioane lei (2 milioane euro), la o dobândă fixă de 7,5% pe an, ca urmare a unui plasament privat încheiat cu succes şi intermediat de Goldring şi distribuit de BRK Financial Group.

“Având în vedere specificul activităţii OMRO IFN S.A., oferta a fost  destinată unei categorii restrânse de investitori, şi anume investitorilor profesionali, conform prevederilor art. 2 pct.21 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă”, a transmis Goldring către ZF.

OMRO IFN, înfiinţat în anul 2000, este controlat în proporţie de 99% de Danube Capital SRL, companie care are 60% din capitalul social deţinut de Bogdan Ciobotaru, administrator al Digi, creierul din spatele listării Digi şi cel considerat bancherul lui Zoltan Teszari, şi 40% de către Paul Panciu, potrivit datelor Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor din România.

Brokerul menţionează că împreună cu OMRO va începe demersurile pentru listarea pe sistemul multilateral de tranzacţionare al Bursei.

OMRO a vândut 10.000 de obligațiuni corporative subordonate, nominative, dematerializate, corporative, neconvertibile, negarantate, cu valoarea nominală de 200 de euro, cu scadența la 5 ani și cu o rată a dobânzii fixă plătibilă semestrial de 7,5% pe an.

Goldring menţionează că OMRO IFN este înregistrată în Registrul General al BNR privind instituţiile financiare non-bancare ca entitate autorizată să desfăşoare activităţi multiple de creditare, inclusiv acordare de credite de consum, credite imobiliare, microcreditare, finanţare tranzacţii comerciale, factoring, scontare, forfetare, emitere garanţii. În prezent, prin misiunea asumată, OMRO IFN S.A. oferă servicii de microcreditare exclusiv afacerilor şi iniţiativelor antreprenoriale, fără a aborda segmentul creditelor pentru persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO