Burse - Fonduri mutuale

Exitul Fondului Proprietatea a urcat lichiditatea acţiunilor Romgaz la maxime

Exitul Fondului Proprietatea a urcat lichiditatea...

Autor: Roxana Pricop

27.04.2016, 00:07 1338

Tranzacţiile cu acţiunile Romgaz (SNG) au crescut puternic în ultimele şedinţe bursiere, după ce Fondul Proprietatea (FP) a vândut pachetul de 5,84% din capitalul companiei.

Preţul acţiunilor SNG rămâne încă sub nivelul de dinaintea vânzării derulate de FP, brokerii aşteptându-se la o revenire la nivelul de 27 de lei în următoarele săptămâni dacă condiţiile de pe bursă vor fi favorabile.

„Exitul FP din acţionariatul Romgaz va avea un impact pozitiv asupra creşterii lichidităţii acţiunilor. Nu mă aştept ca pe termen lung rulajele să se menţină la nivelurile din ultimele şedinţe, însă lichiditatea acţiunilor Romgaz va fi superioară celei de dinaintea exitului FP“, a spus Nicu Grigoraş, director de tranzacţionare la societatea de brokeraj Intercapital Invest.

El a adăugat că în următoarele săptămâni va exista o presiune la vânzare pe acţiunile Romgaz având în vedere că FP a vândut acţiunile SNG la un preţ de 24 lei/acţiune în plasamentul privat, în condiţiile în care anterior tranzacţiei acţiunile SNG erau cotate la circa 27 lei. Mai mult, în prezent cotaţia acţiunilor SNG este de 24,8 lei/unitate, astfel că investitorii care au participat la plasament pot vinde în piaţă şi marca un profit de circa 3% în doar câteva zile, în condiţiile în care dobânda la depozite este de sub 2% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO