Burse - Fonduri mutuale

Exuberanţă pe bursele europene: indicii au închis la cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani

Exuberanţă pe bursele europene: indicii au închis la...

Autor: Florentina Dragu

18.02.2015, 20:19 749

Indicele Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 0,9%, la cel mai înalt nivel începând cu noiembrie 2007. De la începutul anului, Stoxx Europe 600 a crescut cu 11%, pe fondul măsurilor de relaxare monetară anunţate de BCE.

Guvernul de la Atena va cere joi extinderea pachetului de asistenţă financiară primit de la creditorii internaţionali, a declarat pentru Wall Street Journal purtătorul de cuvânt al guvernul grec, Gabriel Sakellarides.

Potrivit autorităţilor elene, guvernul de la Atena pune la punct ultimele detalii ale propunerii care va fi trimisă la Bruxelles, prin care va cere prelungirea împrumutului cu patru până la şase luni. Acordul cu creditorii externi expiră la finele lunii februarie.

Dintre cele 18 burse vest-europene incluse în Stoxx Europe 600, 16 au încheiat şedinţa de miercuri în creştere.

Indicele ASE al bursei din Atena a urcat cu 1,1%, după două şedinţe consecutive de declin, sprijinit de evoluţia acţiunilor bancare. National Bank of Greece şi Eurobank au închis în creştere cu peste 6%.

Pe celelalte pieţe, acţiunile PSA Peugeot Citroen au crescut cu 6,7%, la cel mai ridicată cotaţie începând cu septembrie 2011, după ce compania a raportat un profit anual pentru prima dată în ultimii trei ani.

Eni, cea mai mare companie petrolieră din Italia, a închis în urcare cu 3,4% după anunţarea rezultatelor financiare pentru ultimul trimestru din 2014.

Tot pe fondul rezultatelor bune, acţiunile băncii franceze Credit Agricole au crescut cu 7,6% şi au închis la cel mai ridicat preţ începând cu aprilie 2010.

Pe de altă parte, titlurile Carlsberg au coborât cu 1,7%, după ce producătorul de bere a raportat un profit trimestrial sub aşteptări.

Indicele DAX (Frankfurt) a încheiat în creştere cu 0,6%, iar CAC 40 (Paris) cu 0,95%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO