Burse - Fonduri mutuale

Facebook, „îngenuncheat“ de amenda de 5 mld. dolari, dublă faţă de profitul net trimestrial sau circa 2,5% din cât produce toată economia României într-un an

Business internaţional

 Facebook, „îngenuncheat“ de amenda de 5 mld....

Autor: Tibi Oprea

26.07.2019, 00:04 654

Acţiunile Facebook se apreciau joi pe bursa electronică NASDAQ înainte de începerea tranzacţionării cu circa 1,5%, însă au deschis şedinţa în scădere cu 1%.

Facebook (simbol bursier FB) a raportat afaceri trimestriale de 16,9 mld. dolari, în creştere cu 28% comparativ cu T2/2018, evoluţia fiind susţinută în prin­cipal de creşterea veniturilor din publicitate, în timp ce profitul net trimestrial s-a ridicat la 2,6 mld. dolari, în scădere cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit raportului trimestrial pentru perioada încheiată la 30 iunie 2019.

Rezultatul net a fost afectat de amenda în valoare de 5 mld. dolari pe care gigantul IT trebuie să o platească autorităţilor americane pentru nerespec­tarea reglementărilor privind protecţia datelor cu caracter personal, sumă aproape dublă faţă de rezultatul net din al doilea trimestru din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO