Burse - Fonduri mutuale

​Falimentul bate la uşa uneia dintre cele mai mari companii de produse chimice din România: Administratorii judiciari ai Oltchim Râmnicu Vâlcea solicită deschiderea procedurii falimentului. Planul de reorganizare, expirat luni

​Falimentul bate la uşa uneia dintre cele mai mari...

Autor: Tibi Oprea

28.04.2019, 18:52 9052

Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim Râmnicu Vâlcea solicită deschiderea procedurii falimentului faţă de combinatul chimic, dat fiind faptul că durata de implementare a planului de reorganizare a societăţii a expirat la data de 22 aprilie 2019, potrivit unui raport la bursă.

„Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim S.A. anunţă că a depus în data de 23.04.2019 la Tribunalul Vâlcea, în dosarul nr. 887/90/2013, Raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activităţii Oltchim S.A. prin care se solicită instanţei să ia act că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22.04.2019 şi să dipună deschiderea procedurii falimentului faţă de Oltchim S.A. Mentionăm că astăzi Raportul va fi publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Următorul termen procedural este pe 08.05.2019”, se arată în raport.

Oltchim a vândut recent activele de bază către Chimcomplex Borzeşti Oneşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, într-o tranzacţie de circa 127 milioane de euro, ceea ce înseamnă că activitatea de bază a combinatului chimic s-a mutat la Chimcomplex.

Tranzacţionarea cu acţiuni OLT a fost suspendată, în contextul în care falimentul companiei implică şi delistarea acesteia de pe bursa de la Bucureşti.

La nivelul ultimului an, acţiunile OLT înregistrează o scădere de 72,2%, pe un rulaj în valoare de 4,1 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează 13,5% în aceeaşi perioadă. Compania cu 19 mil. lei capitalizare este controlată de statul român prin Ministerul Economiei, cu o participaţie de 54,8%. Compania PCC din Duisburg deţine 32,3% din capitalul social al emitentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO