Burse - Fonduri mutuale

Familia Cercel are pe mâini 64% din firma de construcţii Concefa

Familia Cercel are pe mâini 64% din firma de construcţii Concefa

Horaţiu Cercel, proprietarul firmei de construcţii Concefa Sibiu

Autor: Adrian Ionut Cojocar

18.10.2011, 00:07 1353

Horaţiu Cercel, proprietarul firmei de construcţii Concefa Sibiu (COFI), a ajuns în prezent să deţină împreună cu Maria Cercel, mama omului de afaceri, circa 63,9% din acţiuni după finalizarea majorării de capital, în condiţiile în care operaţiunea a fost subscrisă în proporţie de doar 42%, una dintre cele mai scăzute grade de subscriere din ultima perioadă de pe Bursă.

Familia Cercel deţinea înainte de majorare circa 60,5% din acţiuni, astel că participaţia acesteia în cadrul companiei a crescut cu 3,4%. Concefa a atras recent 6,1 milioane de lei (1,4 milioane de euro) de la acţionari din totalul sumei de 14,2 milioane de lei (3,3 milioane de euro) pe care o viza prin majorarea de capital care s-a finalizat recent.

Horaţiu Cercel, care deţinea anterior 54,8% din acţiuni, a ajuns să controleze direct aproape 57,5% din companie, în timp ce participaţia Mariei Cercel a crescut la 6,44% din acţiuni, potrivit raportărilor bursei. Gradul scăzut de subscriere din cadrul majorării se poate explica prin faptul că preţul la care acţiunile Concefa se tranzacţionează pe bursă, de 0,0612 lei/unitate, este mult mai scăzut faţă de valoarea nominală a acestor titluri, de 0,1 lei/unitate, preţ la care acţionarii au putut subscrie în cadrul operaţiunii de majorare.

Concefa a raportat pentru prima dată în ultimii ani pierderi, care s-au cifrat în primele şase luni din 2011 la 3,6 mil. lei, faţă de un câştig net de 0,855 mil. lei în perioada similară a anului trecut. Evoluţia a venit după un declin de 19% al afacerilor, care au ajuns la 27,2 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO