Burse - Fonduri mutuale

Cine este familia Servitje, care controlează grupul mexican Bimbo, noul proprietar al Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România. Istoria incredibilă a acestui grup care a pornit de la un fiu de brutari, care a emigrat din Catalonia în Mexic la începutul secolului trecut

Daniel Servitje, primul dintre cei opt fii ai fondatorului, ocupă funcţia de CEO al Bimbo din 1997.

Daniel Servitje, primul dintre cei opt fii ai fondatorului, ocupă funcţia de CEO al Bimbo din 1997.

Autor: Eduard Ivanovici

29.01.2023, 11:35 26219

♦ Compania mexicană numără aproape 140.000 de angajaţi la nivel global.

Fondat în 1945 de un grup de afacerişti conduşi de Lorenzo Servitje Sendra, grupul mexican Bimbo este în prezent una dintre cele mai mari companii din panificaţie la nivel mondial, cu o valoare de piaţă de circa 22 de miliarde de dolari.

Recent, ZF a scris în exclusivitate că Bimbo a cumpărat Vel Pitar, liderul pieţei locale de panificaţie, evenimentul marcând cea mai mare achiziţie din industria alimentară din România. Tranzacţia s-ar ridica la 200 de milioane de euro.

Fiu de brutar care a emigrat din Catalonia în Mexic la începutul secolului trecut, Lorenzo Servitje a condus compania până în 1997, când a venit la cârmă Daniel Servitje, unul dintre cei opt fii ai săi, conform LA Times. Lorenzo Servitje a stat la bazele tranziţiei Bimbo de la o mică afacere de panificaţie la un conglo­merat multinaţional, care a achizi­ţio­nat de-a lungul timpului peste 100 de branduri domestice şi internaţionale şi care numără în prezent aproape 140.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO