Burse - Fonduri mutuale

Fără dividende la producătorul de cărămizi Cemacon Cluj: compania controlată de retailerul Dedeman vrea să repartizeze profitul net pe 2019 la rezerve şi rezultat reportat

Fără dividende la producătorul de cărămizi Cemacon...

Autor: Tibi Oprea

25.03.2020, 00:00 3445

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj (simbol bursier – CEON) a convocat acţionarii pe 29 aprilie pentru a aproba repartizarea profitului net aferent anului 2019 în sumă de 34 de milioane de lei, iar propunerea consiliului de administraţie nu prevede distribuirea de dividende, se arată în raportul de la Bursă de marţi seară.

Astfel, din profitul net pe anul trecut, 1,9 milioane lei sunt propuşi pentru constituirea de rezerve legale, suma de 11,4 milioane lei este propusă pentru constituirea de rezerve aferente profitului reinvestit, în timp ce diferenţa de 20,8 milioane lei este propusă să rămână rezultat nerepartizat. De la începutul anului, acţiunile CEON se tranzacţionează în scădere cu 18,5%, pe fondul unui rulaj de 3,7 milioane lei, emitentul ajungând la 153,7 milioane lei capitalizare.

Compania este controlată în proporţie de 73,3% de retailerul de bricolaj Dedeman, companie a fraţilor Dragoş şi Adrian Pavăl, în timp ce PIF Industrial, un vehicul de investiţii al aceloraşi antreprenori, are o participaţie de 16,7% din numărul de acţiuni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO