Burse - Fonduri mutuale

Fără străini, rulajele la BVB sunt la minime

Fără străini, rulajele la BVB sunt la minime

Autor: Dan Grigore Ivan

29.03.2016, 00:03 259
Bursele europene au fost închise luni cu ocazia sărbătorilor pascale celebrate de creştinii catolici şi protestanţi din întreaga lume, iar acest lucru s-a simţit şi pe bursa de Bucureşti, care nu a avut zi liberă, rulajul cu acţiuni pe piaţa principală fiind de doar 730.000 de euro (3,3 mil. lei), minim record.

Tranzacţiile cu acţiuni au fost mai mari pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO, unde investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de 1,2 milioane de euro, rulaj generat în principal de o tranzacţie cu acţiunile Napochim Imobiliare.

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, ce include evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de pe piaţa principală, a înregistrat o scădere uşoară de 0,08%, iar Banca Transilvania a fost cea mai tranzacţionată companie, cu titluri schimbate pe piaţa de capital locală ce au fost în valoare de 745 mii de lei, urmată de Fondul Proprietatea cu 181 mii lei, iar compania Electrica a fost ultima de pe podium cu 173 mii lei.

Indicele BET-FI, ce reuneşte evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi ale Fondului Proprietatea, a scăzut ieri cu 0,36%, iar indicele BET-NG, ce reuneşte cele mai lichide companii din sectorul energiei, a scăzut cu 0,28%.

Cea mai mare creştere înregistrată în şedinţa de ieri a fost cea a acţiunilor Turbomecanica, cu un avans de 6,11%, iar de cealaltă parte, cea mai mare scădere, de aproximativ 3%, a fost înregistrată de titlurile companiei Ropharma Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO