Burse - Fonduri mutuale

Farmaceutica Remedia cere aprobarea acţionarilor pentru distribuirea unor dividende de 4,6 mil. lei, cu un randament de 8%. Acţiunile, plus 3,7%

Farmaceutica Remedia cere aprobarea acţionarilor pentru...

Autor: Tibi Oprea

15.03.2023, 19:16 707

Grupul Farmaceutica Remedia (simbol bursier RMAH), cu activităţi în distribuţia de medicamente pentru farmacii, dar şi pentru clinici şi spitale private, în retailul farmaceutic şi în vânzarea de roboţi pentru farmacii, a convocat acţionarii pe 20 aprilie 2023 pentru a aproba distribuirea sumei de 4,6 mil. lei din profiturile anilor 2020 şi 2022 sub formă de dividende. 

La preţul de tranzacţionare de 0,6 lei al unei acţiuni şi la un dividend brut de 0,05 lei pe acţiune, randamentul cumulat al dividendelor este de peste 8%, conform calculelor realizate de ZF. 

Astfel, Farmaceutica Remedia vrea să dea acţionarilor 1,7 mil. lei din profitul anului 2020 şi 2,9 mil. lei din profitul anului 2022. 

Propunerea pentru data plăţii este 21 septembrie, iar cea pentru data de înregistrare este 6 septembrie 2023. Joi după-amiaza, acţiunile RMAH afişau un avans de 3,67% la BVB, pe un rulaj de circa 40.000 de lei. 

Capitalizarea societăţii ajungea astfel la 59,4 milioane de lei.  

Pe de altă parte, compania propune acţionarilor identificarea de oportunităţi în următoarele direcţii: a) cumpărarea de acţiuni şi/sau parţi sociale emise de terţi; b) încheierea de parteneriate privind dezvoltarea unor direcţii noi de afaceri, inclusiv prin înfiinţarea unor noi persoane juridice la care Farmaceutica Remedia să fie asociat; c) identificarea de investitori pentru cumpărarea fondului de comerţ aferent tuturor sau unor părţi din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii şi negocierea termenilor şi condiţiilor contractuale cu investitorii identificaţi; d) găsirea de oportunităţi pentru consolidarea activităţilor de distribuţie şi logistică ale Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics S.R.L.; e) angajarea de evaluatori specializaţi pentru derularea operaţiunilor menţionate la pct. a), b), c), d) şi f) împuternicirea Consiliul de Administraţie pentru aprobarea de proiecte şi propuneri fundamentate în vederea realizării direcţiilor de mai sus pentru a fi prezentate către A.G.A, în vederea aprobării. 

Farmaceutica Remedia este controlată în proporţie de 84,3% de Valentin-Norbert Ţăruş. Acţiunile RMAH se tranzacţionează în creştere cu 5,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 2,9 mil. lei, arată datele BVB. 

Compania a încheiat anul 2022 cu un profit net de 5,8 mil. lei, în scădere cu 19,7% comparativ cu rezultatul net din 2021, la afaceri de 535,9 mil. lei, cu 12,3% mai mari, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar anual preliminar.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO