Burse - Fonduri mutuale

Farmaceutica Remedia Deva estimează profit în urcare cu 6% anul acesta

Farmaceutica Remedia Deva estimează profit în urcare cu...

Autor: Ioana Tudor

13.03.2015, 00:00 119
Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (RMAH) şi-a bugetat pentru acest an venituri totale de 253 milioane de lei, în urcare uşoară comparativ cu cele obţinute anul trecut. Compania se aşteaptă la un profit net de 3,3 mil. lei, cu peste 6% mai mare decât câştigul cu care a încheiat anul 2014. Farmaceutica Remedia şi-a propus pentru anul acesta investiţii totale de 3,2 mil. lei, iar cea mai mare parte din sumă, respectiv 1,8 mil. lei, va fi alocată pentru achiziţii de noi farmacii, în total opt licenţe. Compania deţine o reţea naţională de 90 de farmacii proprii. Planul de investiţii şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul acesta vor fi supuse votului acţionarilor într-o AGA pe 15 aprilie. Tot atunci, acţionarii vor decide şi asupra dividendului brut propus de companie, de 0,015 lei pe acţiune, din profitul net de 3,1 milioane de lei obţinut anul trecut.
 
Raportat la preţul actual din piaţă, de 0,25 lei/unitate, randamentul dividendului este de 6%. Suma totală care ar urma să fie repartizată acţionarilor se ridică la 1,6 mil. lei şi reprezintă peste 52% din profitul net. Farmaceutica Remedia a distribuit acţionarilor dividende în fiecare din precedenţii cinci ani. Compania îşi va alege în aprilie un nou consiliu de administraţie format din trei membri cu o durată a mandatului de doi ani. Farmaceutica Remedia este controlată de Valentin Norbert Ţăruş cu 66,5% din acţiuni. Titlurile RMAH erau ieri în stagnare la preţul de 0,25 lei/unitate. La această cotaţie compania are o capitalizare de 26,5 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO