Burse - Fonduri mutuale

Feper plăteşte luna aceasta dividende de aproape 2 milioane de lei cu un randament de 2%. SIF Transilvania încasează 1,75 milioane de lei

Feper plăteşte luna aceasta dividende de aproape 2...

Autor: Tibi Oprea

11.07.2019, 00:01 195

Feper (FEP), companie listată la Bursa de la Bucureşti care se ocupă cu producerea de echipamente industriale şi care controlează două hoteluri în Predeal şi în Ploieşti, a anunţat miercuri la bursă că va plăti dividende de 2 milioane de lei din profitul realizat în anul 2018.

Compania urmează să plătească la finele lunii iulie un dividend de 0,0056 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de circa 2,2%, la preţurile curente de tranzacţionare. Acţionarul majoritar al companiei este SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de aproape 95%, ceea ce înseamnă că aceasta este şi cea mai mare beneficiară a dividendelor Feper, respectiv 1,75 milioane de lei.

Compania Feper este listată pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO şi are o valoare de piaţă de 87 de milioane de lei, însă un free float, adică număr al acţiunilor disponibile la liber la tranzacţionare, foarte scăzut, ceea ce îi determină o lichiditate extrem de redusă. Astfel, de la începutul anului acţiunile FEP au urcat cu 16% pe un rulaj de tranzacţionare de doar 3.500 de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO