Burse - Fonduri mutuale

Fidelis, runda a VII-a: de joi, 17 martie, şi până pe 1 aprilie Ministerul Finanţelor vinde titluri de stat cu dobânzi de până la 5,5% în lei şi 1,6% în euro. Investiţia în titlurile de stat Fidelis oferă posibilitatea unui câştig suplimentar, în funcţie de condiţiile de piaţă

Adrian Câciu, ministrul finanţelor: Investiţia în titlurile de stat Fidelis oferă posibilitatea unui câştig suplimentar, în funcţie de condiţiile de piaţă.

Adrian Câciu, ministrul finanţelor: Investiţia în titlurile de stat Fidelis oferă posibilitatea unui câştig suplimentar, în funcţie de condiţiile de piaţă.

Autor: Liviu Popescu

17.03.2022, 00:07 7110

♦ Din vara lui 2020 încoace, adică de la prima emisiune de titluri de stat Fidelis, şi până în decembrie 2021 – cea mai recentă finanţare, MFP a atras 1,8 mld. euro de la micii investitori.

De joi, 17 martie 2022 şi până pe 1 aprilie 2022, statul român – prin Ministerul Finanţelor, vinde titluri de stat Fidelis către investitorii persoane fizice, două finanţări fiind denominate în monedă naţională, iar două în euro.

„Titlurile de stat Fidelis sunt o investiţie sigură prin care orice român poate economisi şi primi cele mai bune dobânzi de pe piaţă la euro. Investiţia în titlurile de stat Fidelis oferă posibilitatea unui câştig suplimentar, în funcţie de condiţiile de piaţă. Mai mult decât atât, titlurile de stat fiind denominate în lei şi euro sunt accesibile persoanelor fizice rezidente şi nerezidente, asigură recuperarea investiţiei şi a câştigului din dobânzi pentru investitorii din întreaga Uniune Europeană“, spune Adrian Câciu, ministrul finanţelor.

Astfel, pentru finanţarea în lei pe 1 an MFP plăteşte dobânzi de 4,75% pe an (sca­denţa aprilie 2023), iar pentru cea pe 3 ani o dobândă de 5,5% pe an (scadenţa în aprilie 2025).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO