Burse - Fonduri mutuale

Final de epocă la cea mai mare afacere de pe bursă din ultimul deceniu. Fondul american Elliott, condus de cel mai temut investitor de pe Wall Street, se retrage discret de la Fondul Proprietatea după ce a obţinut peste 1 mld. lei profit

Autor: Liviu Popescu

03.08.2019, 00:00 1535

♦ Elliott, condus de „Vulturul de pe Wall Street“, şi-a diminuat de la 20% participaţia la Fondul Proprietatea în 2015 la circa 3% în prezent ♦ Astfel Elliott a ajuns de la cel mai mare acţionar al emitentului care are expunere la Hidroelectrica, Petrom, Nuclearelectrica la o deţinere ale cărei tranzacţii nici nu mai trebuie raportate la bursă.

Elliott Associates, unul din­tre cele mai mari fonduri speculative la nivel mon-dial, a vândut aproape toate acţiunile la Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) şi a câştigat circa 1 mld. lei doar din dis­tribuţiile pe care Fondul Proprie­tatea le-a făcut către acţionari din 2011 încoace, adică de când este listat la bursă, potrivit calculelor reali­zate de ZF.

ZF a calculat suma de 1 mld. lei pe baza distribuţiilor de cash către acţio­nari, fără a lua în calcul răscumpărările, şi pe baza raportărilor la bursă ale deţinerilor Elliott la finele fiecărui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO