Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. 51% dintre specialiştii în investiţii se aşteaptă la o creştere a BET în următoarele 12 luni. Dar ce riscuri văd analiştii CFA?

Finanţe personale. 51% dintre specialiştii în...

Autor: Liviu Popescu

27.01.2021, 10:00 1359

Chiar dacă indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti se tranzacţionează pe maximele ultimilor 13 ani, jumătate dintre analiştii de la CFA România, asociaţia profesioniştilor în investiţii, sunt optimişti şi estimează că indicele va creşte în perioada următoare. „Riscurile sunt din perspectiva evaluării şi mă refer aici la piaţa din SUA, etalonul burselor“, atrage atenţia un manager de pensii deţinător al certificatului CFA.

Din rândul a circa 60 de analişti financiari cu titlul CFA şi care au participat la cel mai recent sondaj al indicatorului de încredere macroeconomică, cel aferent lunii decembrie din 2020, 51% consideră că indicele principal BET va creşte în următoarele 12 luni, în timp ce 26,8% estimează o scădere.

22% consideră că BET nu avea modificări. Sondajul are o frecvenţă lunară şi se desfăşoară în ultimele 5 zile lucrătoare ale fiecărei luni, aşadar nu sunt cuprinse şi anticipaţiile de după decizia surprinzătoare a BNR de a reduce dobânda cheie la minimul istoric de 1,2%.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO