Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Agroland Timişoara intră la Bursă ca o companie de 250 mil. lei. Explozie de 370% a preţului faţă de plasamentul privat

Horia Cardoş, CEO Agroland Timişoara: Mi-aş dori ca tot mai mulţi antreprenori să vină la BVB, atât pentru a obţine rapid finanţare pentru planurile lor de dezvoltare, cât şi pentru a simţi satisfacţia de a fi intrat într-un club al celor mai bune companii româneşti.

Horia Cardoş, CEO Agroland Timişoara: Mi-aş dori ca tot mai mulţi antreprenori să vină la BVB, atât pentru a obţine rapid finanţare pentru planurile lor de dezvoltare, cât şi pentru a simţi satisfacţia de a fi intrat într-un club al celor mai bune companii româneşti.

Autor: Liviu Popescu

02.03.2021, 07:00 1002

♦ A treia listare antreprenorială din 2021 ♦ Un nou record de lichiditate pentru prima şedinţă de tranzacţionare ♦ Tradeville, intermediar.

Agroland Timişoara (simbol bursier AG), companie româ­nească cu cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, şi-a listat pe 1 martie 2021 acţiunile la Bursa de la Bucureşti, preţul de închidere din prima şedinţă fiind de 21,2 lei pe acţiune.

Astfel, Agroland Timişoara, companie cu 250 de puncte de vânzare şi la care omul de afaceri Horia Cardoş are o deţinere de 76,5%, a încheiat prima şedinţă ca o companie listată cu o capitalizare de 250 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF din platforma BVB. Compania intră astfel în top cinci cele mai mari societăţi de pe AeRo în funcţie de valoarea de piaţă. Agroland a adunat tranzacţii de 14 mil. lei în prima şedinţa, adică un record de tranzacţionare pentru cel mai bun debut pe piaţa AeRO din rândul companiilor antrepre­noriale listate pe acest segment, arată datele ZF. Spre comparaţie, precedentul record fusese stabilit de SafeTech Innovations pe 29 ianuarie 2021, respectiv 8,9 mil. lei. Compania fusese adusă în ringul bursier tot de societatea de brokeraj Tradeville.

„În calitate de companie listată jucăm într-o ligă superioară, fiind gata să ne adaptăm permanent afacerea unor noi provocări, dar vom păstra şi întări echipa câştigătoare pe care am format-o. Mi-aş dori ca tot mai mulţi antreprenori să vină la BVB, atât pentru a obţine rapid finanţare pentru planurile lor de dezvoltare, cât şi pentru a simţi satisfacţia de a fi intrat într-un club al celor mai bune companii româneşti“, spune Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland.

Comparativ cu preţul de la plasamentul privat încheiat în toamnă, de 4,5 lei pe acţiune, Agroland a înregistrat pe 1 martie o apreciere semnificativă de nu mai puţin de 371%, arată datele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO