Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Alexandru Stânean, TeraPlast: Condiţiile de piaţă au fost dramatic diferite pe parcursul anului trecut faţă de începutul anului 2021

Finanţe personale. Alexandru Stânean, TeraPlast:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.02.2022, 00:07 982

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de ma­teriale de construcţii, are în plan alte câteva fuziuni şi achi­ziţii în 2022, după ce în ultimii ani a preluat deja mai mul­te companii şi linii de producţie, şi ţinteşte şi întărirea pre­zenţei la export, unde este prevăzută o creştere cu mi­ni­mum 40% în acest an.

Ponderea exporturilor în total cifră de afaceri s-a situat la 14,4% anul trecut. TeraPlast Bistriţa a încheiat anul 2021 cu un profit net consolidat de 44,6 mil. lei, rezultat care nu include sumele aferente exituri­lor de pe parcursul anului şi care este mai mare cu 50% faţă de cel din 2020.

EBITDA a ajuns la 74,2 mil. lei, în creştere cu 36% faţă de anul anterior. În 2021, afacerile com­paniei TeraPlast SA, listată la Bursa de Valori Bu­cu­reşti, au crescut cu 55%, la 615 mil. lei, potrivit raportului financiar publicat luni seară la bursă. Cifrele sunt uşor sub nivelul bugetat de companie la începutul anului trecut.

„La cifra de afaceri, deviaţia este minimală, iar la EBITDA este de 15-16%, dar trebuie să ţinem cont că şi condiţiile de piaţă au fost dramatic diferite pe parcursul anului trecut faţă de începutul lui 2021“, a spus Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO